Welcome in Het Huys!

This website is only available in Dutch at the moment. You can contact us by mail (hethuys@vgc.be) or by phone (02 343 46 58). You can also visit us (Egide Van Ophemstraat 46 - 1180 Ukkel). Hope to see you soon! 

Welkom in Het Huys, ondertussen al 4 jaar het nieuwe gemeenschapscentrum in Ukkel. Het Huys zet in op ontmoeting en sociaal contact, heeft een mooi cultureel aanbod waar veel muziek in zit en biedt ontplooiingskansen voor jong en oud met een breed en tof educatief aanbod. Ook spelen we graag buiten, in de Ukkelse wijken, en dit samen met vele andere partners.

Het Huys wil een open huis zijn, waar veel kan, waar mensen zich zeer welkom voelen en impact hebben op wat gebeurt. We realiseren dit met een geëngageerde bestuursploeg, een enthousiast team en samen met een groep vrijwilligers. Lees hier onze missie, ons visitekaartje. 

Het Geluid van de Horzel / de Bourdon

Woon jij al jaren in de Horzelwijk/ Bourdon? Wil jij graag iets vertellen over het verleden, het heden of de toekomst van deze wijk? Dan zoeken wij jou! 

Het Geluid van de Horzel/ de Bourdon is een intergenerationeel project dat de metamorfose van de Ukkelse wijk door de jaren heen beschrijft. Samen met La Roseraie betrekken wij meertalige buurtbewoners die een verhaal willen vertellen over de wijk. Daarnaast werken kinderen tussen de 10 en de 12 jaar mee aan het project aan de hand van creatieve workshops over de transformatie van een stad. Samen bereiken we een creatief eindresultaat dat we in het voorjaar zullen presenteren. 

Wil jij graag meewerken aan dit project? Stuur een mail naar hethuys@vgc.be