Kunst in co-creatie met Ysmé

POWERISM – KUNSTENFESTIVAL 01/04

Gedurende verschillende maanden werkte Ysmé samen met jongeren uit de buurt rond het thema: “ Wat Maakt Vrouwen Sterk”? Ze organiseerden samen een kunstenfestival en zorgden zelf ook voor de acts. Concerten – Theater – Expo – DJ – Dé ideale combinatie om tijdens een feestelijk dag de sterkte van de vrouw in de spotlights te plaatsen.

Bedankt aan iedereen die heeft deelgenomen aan het project en aan al het publiek om samen met ons te feesten! 

 

Voor dit project schreef Ysmé haar eerste Nederlandstalige nummer “Waterdicht” en gaf ze een exclusief rap optreden samen met Brussels Soundtrack Orchestra.

LINE UP 

Expo – Wat maakt vrouwen sterk?
MJ Antirides – Rap concerten  
Lilo & Louise – Theatervoorstelling
Brussels Soundtrack Orchestra ft. Ysmé - Klassieke muziek uit films
Chrysalides – A capella nummers
The Birdheads – Accoustische jazz covers
Tolee – Rap & Soul concert  
Ysmé – Rap & hip-hop concert
Leese – DJ-set

Wat Maakt Een Vrouw Sterk? 

Rond dit thema vertrekt ons kunst in co-creatie project. Een tiental Ukkelse jongeren en artieste, Ysmé, denken na over deze vraag en laten zich creatief inspireren. De jongeren laten hun creativiteit los, verdiepen zich elk in hun eigen talent en werken iets creatiefs uit rond het thema: de sterke vrouw. Denk maar aan eigen geschreven nummers, een theaterstuk, beeldende kunst, ...  Door al deze talenten te combineren organiseren ze samen een festival dat in het voorjaar in Het Huys zal doorgaan. Met haar expertise in de culturele wereld, coacht Ysmé de jongeren en geeft ze tips om tot een mooi eindresultaat te komen. 

Wie is Ysmé?

Ysmé is met haar Engelstalige gevatte teksten en kleurrijke wereld een ster in de Belgische hiphopscene. Eind december 2021 werd ze verkozen tot een van de laureaten van de Brusselse editie van Sound Track, een van de grootste muziekwedstrijden voor opkomend talent in België. De Brusselse rapster- zangeres is ook theatermaakster en voelt zich op een podium als een vis in het water, een extra troef voor haar live muziek.

Heb jij een talent? Ben je artistiek? Ben je tussen de 15 en de 25 jaar?  Dan zoeken wij jou!

Vanaf september gaat de fantastische artieste Ysmé op pad in Ukkel. Ze zoekt enthousiaste jongeren om samen vorm te geven aan ons Kunst in co-creatie project.

Dans, muziek, theater, beeldende kunst, … elke artistieke vorm is welkom!

Heb je interesse om deel te nemen: stuur een mailtje naar ysmemusic@gmail.com